Одржане Конференције клубова Српске лиге Запад и Зонских лига ФС РЗС

Одржане Конференције клубова Српске лиге Запад и Зонских лига ФС РЗС

У среду 31.јула 2024.године у Ваљеву, у свечаној сали хотела ОМНИ-Центар, одржане су Конференција клубова Српске лиге Запад и заједничка Конференција све три Зонске лиге у надлежности нашег Савеза. Домаћин Конференција је био ФК”Будућност Крушик 2014 из Ваљева.

Конференцији клубова Српске лиге Запад су присуствовали представници свих 16 клубова, које су испред ФС РЗС поздравили председник Небојша Живановић и генерални секретар Дарко Брадоњић. Преседавајући Конференције клубова и за такмичарску сезону 2024/205 биће Јовица Василић из ФК”Фап”. Клубови су упознати са Пропозицијама такмичења, Трошковником ФС РЗС, као и инокосним органима за вођење такмичења. Жељко Станић из Крупња је нови Комесар за такмичење Српске лиге Запад, док ће одговорност за делегирање судија имати Комисија коју сачињавају председник Борко Ђурић из Ужица и чланови Остоја Ћургуз из Уба и Зоран Младеновић из Смедерева.

Извучени су и такмичарски бројеви, па ће се у првом колу 17.августа 2024.године састати:

Реал – Металац

Будућност Крушик 2014 – Златибор

Млади Радник 1926 – Полет Љубић

Лозница – Омладинац

Јошаница – Слога Пожега

Јединство Путеви – Липолист

Фап – Слога Краљево

Таково – Напредак

Занимљиво је да су само 3 екипе изабрале да буду домаћини недељом и то ОФК Липолист, ФК Јединство Путеви и ФК Полет из Љубића.

ФС РЗС је поклонио сваком клубу Српске лиге Запад по 5 лопти марке ПУМА.

Након Конференције Српске лиге Запад, одржана је и заједничка Конференција клубова све три Зоне (Дрина, Дунав и Морава). У такмичарској сезони 2024/2025 све три лиге Зоне ће имати по 14 клубова, док ће од сезоне 2025/2026 тај број бити смањен на 12 клубова.

Конференцију клубова је водио Ненад Курчубић, које је све присутне упознао са променама у формирању лига, пропозицијама такмичења и трошковником. Сваки клуб је добио по комплет тренерки у бојама свога клуба.

Конференцијама су присуствовали и сви чланови Извршног одбора ФС РЗС, који су поделили тренерке зонашким клубовима.