Јошаница и Смедерево у финалу Купа ФС РЗС

Јошаница и Смедерево у финалу Купа ФС РЗС

У среду 17.маја 2023.године одигране су утакмице полуфинала Купа ФС региона Западне Србије.

Финалисти купа за такмичарску 2022/2023.сезону су трећелигаш ФК “Смедерево 1924” из Смедерева и четвртолигаш ФК “Јошаница” из Новог Пазара.

ФК “Смедерево 1924” некадашњи освајач Купа ФСС, је у Костолцу угостио члана Мачванског округа, симпатичну екипу ФК “Хајдук Станко” из Црне Баре и оправдао улогу фаворита са победом од 3:1 (2:0). Голове за српсколигаша су постигли Крста Бојић у 4.минуту, Мирољуб Костић у 19.минуту и Милош Јанковић са беле тачке у 88.минуту. Почасни погодак за петолигаша је постигао Далибор Самарџић у 81.минуту.

У другом полуфиналу између зонаша Јошанице и српсколигаша Такова, је било знатно интересантније и занимљивије, а финалиста је одлучен после серије једанаестераца. У регуларних 90.минуту мреже су мировале, па се приступило шутирању пенала. Више среће је имала домаћа екипа и са резултатом 4:3 пласирала се у финале Купа ФС РЗС. Одлучујући погодак са беле тачке постигао је Харис Терзић у петој серији.

Утакмица финала је заказана за 07. јун 2023.године, а домаћин утакмице биће изабран жребом који ће бити обављен у просторијама Савеза у Крагујевцу.