Хуманитарни турнир у Новом Пазару

Хуманитарни турнир у Новом Пазару

У суботу 11.маја 2024.године почео је Хуманитарни турнир у организацији Православне омладине Рашке области и Манастира Ђурђеви Ступови, а под покровитељством Фудбалског савеза региона Западне Србије.

Отварању турнира су присуствовали представници локалне самоуправе Града Новог Пазара на челу са Градоначелником Нихатом Бишевцем.

Испред Манастира Ђурђеви Ступови био је отац Гаврило, док су Фудбалски савез региона Западне Србије представљали генерални секретар Дарко Брадоњић и његов заменик Владимир Чађеновић.

На турниру који, који се одржава у близини Петрове Цркве (која представља најстарији споменик црквене архитектуре у Србији и која пре сада познатим писаним изворима потиче из 4.века), учествоваће 48 екипа и сва прикупљена средства ће бити уплаћена као помоћ за лечење двоје деце из Новог Пазара.

Турнир је званично отворио генерални секретар ФС РЗС, Дарко Брадоњић, поздравио све присутне, захвалио се градоначелнику Новог Пазара господину Нихату Бишевцу на присуству, као и оцу Гаврилу испред Манастира Ђурђеви Ступови и нагласио да ће Савез увек бити прави партнер и помагати овакве хуманитарне акције.