Руководство ФС Региона Западне Србије у посети ОФК Рас

Руководство ФС Региона Западне Србије у посети ОФК Рас

У понедељак 06.марта 2023.године, председник Небојша Живановић и генерални секретар ФС Региона Западне Србије Дарко Брадоњић, са својим сарадницима, посетили су ОФК Рас из Новог Пазара.

Руководство Савеза је искористило прилику, док је била пауза на Семинару службених лица ФС РЗС, да обиђе најмлађи фудбалски клуб на територији Фудбалског савеза Нови Пазар, који се такмичи у зонском рангу и буду њихови гости у просторијама клуба.

О оснивању, историји клуба и о тренутној ситуацију у клубу известио их је председник ОФК Рас Станко Вукићевић, бивши дугогодишњи голман ФК Нови Пазар и спортски радник. ОФК Рас је основан 2008.године, поседује у свом власништву игралиште и просторије клуба у селу Дежева надомак Новог Пазара. Први тим је члан Шумадијско-рашке зоне, док у млађим категоријама клуба тренира преко сто дечака. Клуб се финансира из буџета Општине Нови Пазар, али и уз велику финансијску и материјалну помоћ мештана овог историјског места (у овом селу је рођен Свети Сава, као Растко Немањић, најмлађи син Стефана Немање). Вукићевић се захвалио председнику Савеза и истакао да је ово први пут да неко из Фудбалског Савеза им долази у госте.

Истог дана, руководоство Савеза на челу са председником Живановићем, било је гост и манастира Ђурђеви ступови код Новог Пазара. Манастир Ђурђеви ступови се налази на брду изнад Новог Пазара и представљају један од најстаријих српских манастира. Манастир је подигао велики жупан Стефан Немања 1168.године и тренутно и даље траје његова обнова.

Том приликом је уручена мала материјална помоћ манастиру, као и дрес ФС Региона Западне Србије игуману манастира оцу Гаврилу, који је велики љубитељ фудбалске игре.