Посета челника региона репрезентацији глувих Србије

Посета челника региона репрезентацији глувих Србије

Први људи фудбалских регионалних савеза јуче су имали велику част да посете припреме фудбалске репрезентације глувих Србије, која ће по први пут после 50 година учествовати на Европском првенству глувих од 19.маја до 01.јуна 2024.године у Анталији – Турска и покушати да избори пласман на Олимпијаду глувих која се одржава у Токију следеће године.

Седмодневне припреме наше селекције, као и одлазак на турнир, омогућен је захваљујући помоћи свих регионалних савеза ФСС, који су препознали овај историјски моменат и ујединили се у финансирању селекције глувих и момцима омогућили што бољу припрему за учествовање на Европском првенству.

Делегацију нашег савеза, коју су сачињавали потпредседник Славко Перовић и генерални секретар Дарко Брадоњић, као и делегације осталих регионалних савеза Србије, угостили су председник Спортског савеза глувих Србије Борко Веселиновић, потпредседник Душко Текић, као и генерални секретар Златко Матић.

Представницима региона су уручене плакете захвалности што су омогућили нашим спортистима да по први пут учествују на овако великом турниру. Спортски савез глувих Србије се такође захвалио Фудбалском клубу “Сушица”, председници клуба Данијели Поповић и члану управног одбора Милану Поповићу, који су дали терен за тренинге без накнаде. Такође, захвалност се дугује и власнику хотела “Шумарице” Миленку Марјановићу, који је са изузетно коректном понудом за смештај изашао у сусрет регионалним савезима и сместио репрезентацију у свој хотел.

Нашој репрезентацији желимо успех на предстојећем првенству и борби за пласман на Олимпијске игре.