Одржан семинар службених лица ФС Региона Западне Србије у Новом Пазару

Одржан семинар службених лица ФС Региона Западне Србије у Новом Пазару

По први пут у историји града, Нови Пазар је био домаћин обавезног семинара службених лица ФС региона Западне Србије.
У просторијама хотела Врбак у Новом Пазару 06.и 07.марта 2023.године одржан је семинар службених лица и то “Шумадијско-рашке” и “Подунавско-шумадијске” зоне.

Руководство семинара су чинили Дејан Димитријевић, председник ССОС ФСРЗС, Миленко Матовић потпредседник ССОС ФСРЗС, Немања Петровић потпредседник ССОС ФСРЗС, Владан Јеремић председник КУС-а ССОС ФСРЗС и комесари за такмичење и суђење зонских лига.

Семинар је отворио председник ФС Региона Западне Србије, господин Небојша Живановић, који је пожелео добродошлицу свим службеним лицима, пожелео им пуно успеха и здравља. Председник је навео да је основни циљ наставка првенства регуларност такмичења и сви органи Савеза неће имати ни мало толеранције за све незаконите радње.

Члановима семинара су се обратили и председник Рашког округа Момир Стевановић из Краљева и генерални секретар ФС региона Западне Србије Дарко Брадоњић.

Укупно је присуствовало 54 судије и 34 делегата. У два дана семинара судије су имали тестове физичке спремности и тестове теоретске спремности из Правила фудбалске игре, док су делегати решавали тестове из Правила фудбалске игре и Пропозиција такмичења зонских лига.

Основи циљ одржаног семинара је био едукација судија и делегата, упознавање са изменама Правила фудбалске игре и добијање инструкција за пролећни део првенства такмичарске 2022/2023.године.

Семинар “Колубарско-мачванске” и “Западно-моравске” зоне биће одржан на Златибору дана 9.и 10.марта 2023.године.