ИНФРАСТРУКТУРНА РЕВОЛУЦИЈА НА ЗАПАДНОЈ СРБИЈИ

ИНФРАСТРУКТУРНА РЕВОЛУЦИЈА НА ЗАПАДНОЈ СРБИЈИ

Руководство ФСР Западне Србије је у петак 31.маја 2024.године, са почетком у 14 часова, у просторијама ФС РЗС у Крагујевцу, упрличио конференцију за штампу поводом вести да је УЕФА одобрила средства ФСС за изградњу стадионске инфраструктуре у Србији и да у тим средствима фудбалски регион Западне Србије партиципира у вредности осам објеката ове врсте. Вештачка трава са пратећим елементима биће постављена, поред Ужица и Ваљева, у Краљеву, Врњачкој Бањи, Прибоју, Великом Градишту и Крагујевцу.

Од председника ФС РЗС, господина Небојше Живановића, који је у име Савеза разговарао са представницима ових градова и општина, чуло се да је регион на чијем је челу опредељен за добијање квалитетних простора за такмичење пре него за изградњу “кућа фудбала” по угледу на Стару Пазову за шта су, следећи своје потребе, опредељени неки други региони. Овакав избор, навео је г.Живановић, учињен је пре све због величине простора који покрива ФС РЗС и потребе да се стадионска инфраструктура равномерно подели и подржи. Речено је да су места на којима ће се реализовати изградња игралишта са вештачком травом по критеријуму спортског, културног и привредног значаја веома уочљива, а посебно се водило рачуна о томе да постоји квалитетна саобраћајна повезаност односног локалитета са остатком Србије.

Обавеза Краљева, Ваљева, Ужица, Врњачке Бање, Прибоја, Великог Градишта и Крагујевца, пре градње, јесте да физички и правно припреме одређен простор, а када се посао комплетно заврши, новоизграђену стадионску понуду уступе на коришћење репрезентативним селекцијама онда када то буде потребно и пошто благовремено о тој потреби буду обавештени.

По плану који је сачињен, остварење овог вредног пројекта започеће у Врњачкој Бањи крајем прве декаде јуна. Све што је неопходно обавити од започињања посла до предаје терена са пратећим квалитетима на коришћење, гледано појединачно, трајаће између месец до месец и по дана.