ЖФК “КАРАЂОРЂЕ” из Тополе првак Друге лиге за жене ФС РЗС

ЖФК “КАРАЂОРЂЕ” из Тополе првак Друге лиге за жене ФС РЗС

ЖФК “Карађорђе” из Тополе је убедљивом победом од 9:0 над екипом ЖФК “Јединство” из Уба, у последњем колу Друге лиге за жене, освојио титулу испред другопласиране екипе Мачве из Шапца.

У току целог првенства се водила велика борба између Карађорђа и Мачве, а колико је само првенство било неизвесно говори и то да је првака лиге одлучио већи број датих голова у гостима у међусобним сусретима. Наиме, Мачва је у јесењем делу првенства победила у Шапцу са 7:5, док су Тополчанке у пролећном делу победиле са 3:1 и на тај начин заузеле прво место.

У победи над Јединством са Уба од чак 9:0 бриљирала је Панић Анђела која је постигла 6 голова и избила на друго место листе стрелаца са 21 голом испред најбољег стрелца лиге Станишић Јелене из Мачве, која је постигла 28 голова.

У следећој такмичарској 2023/2024 сезони, екипа ЖФК “Карађорђе” из Тополе ће играти Прву лигу Србије за жене, где се још из региона Западне Србије налазе екипе ЖГФУ “Борац” из Чачка и ЖФК “Пожаревац из Пожаревца.

Шампионски тим ЖФК “Карађорђе” из Тополе чине:

Шеф стручног штаба: Вујадиновић Владан

Голманке: Мандић Милица, Јовановић Ђурђа

Играчице: Станојевић Александра, Кнежевић Загорка, Јанковић Олгица, Милосављевић Вања, Ташковић Ирена, Милосављевић Катарина, Милић Мирјана, Ђоковић Зорана, Гојковић Марија, Панић Анђела, Кузмановић Нина, Милићевић Марија, Тимотијевић Теодора, Марковић Маја, Ћирић Анамарија, Милошевић Марија, Прокић Милена и Николић Дајана.