ЖГФУ БОРАЦ из Чачка првак Развојне лиге ФС РЗС

ЖГФУ БОРАЦ из Чачка првак Развојне лиге ФС РЗС

Коло пре краја првенства, ЖГФУ “Борац” из Чачка је освојио титулу првака Развојне лиге за жене ФС Региона Западне Србије за такмичарску 2022/2023.сезону.

Убедљиво, без иједног пораза и са само два примљена поготка у 21 утакмици првенства, екипа Борца је сасвим заслужено освојила пехар за најбољу екипу Развојне лиге и обезбедила учествовање на завршном турниру ФСС у Старој Пазови, који ће се одржати од 02. до 04.јула 2023.године, где ће представљати ФС региона Западне Србије.

У суботу 20.маја 2023.године екипа ЖГФУ Борца је угостила ЖФСУ Плану из Плане и победом од 5:0 потврдила прво место на табели. Голове за шампиона су постигле Ранчић Невена у 6.и 16.минуту, Танасковић Ивона у 18.минуту, Игњовић Софија у 26.минуту и аутогол Петковић Маје у 23.минуту. У другом полувремену, домаћи тренер је извршио свих 5 измена, па је симпатична екипа из Велике Плане успела да сачува своју мрежу.

После утакмице, пехар за првака Развојне лиге за жене ФС РЗС, капитену домаће екипе Јани Шајиновић је уручио директор лиге Марко Ковачевић, након чега је настало велико славље играчица Борца.

Шампионски тим ЖГФУ Борца из Чачка чине:

Голманке: Вучковић Соња и Вучићевић Анђелка

Играчице: Тодорић Магдалена, Савићевић Вишња, Чурчић Николина, Шајиновић Јана, Ђуричић Ангелина, Игњовић Софија, Танасковић Ивона, Милинковић Василија, Ранчић Невена, Јечменић Јована, Павловић Милица, Танасковић Нада, Бешевић Ива, Шундерић Милица и Ђорђевић Јана

Тренери: Перишић Александар и Тодорић Горан